Un portret de Rembrandt, adjudecat la un preţ record

Un portret de Rembrandt (1606 - 1669) a fost adjudecat pentru 22 de milioane de euro, marţi seară, la o licitaţie organizată la Londra de casa Christie's, acesta constituind un nou record mondial de preţ pentru artist.

165 afișări
Imaginea articolului Un portret de Rembrandt, adjudecat la un preţ record

Un portret de Rembrandt, adjudecat la un preţ record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Portretul unui bărbat", realizat de Rembrandt, a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 20 şi 27 de milioane de euro. Pânza a fost vândută prima dată la licitaţie în 1930, pentru 18.500 de lire sterline (20.500 de euro).

Recordul precedent pentru o lucrare de Rembrandt Harmenszoon van Rijn a fost stabilit de "Portretul unei femei de 60 de ani", vândut pentru 19,8 milioane de lire sterline la o licitaţie organizată de casa Christie's, la Londra, în decembrie 2000.

Casa Christie's va mai scoate la licitaţie un crochiu realizat de artistul italian Raphael (1483 - 1520), ce reprezintă chipul unei muze şi a servit drept studiu pentru o operă murală despre Parnassus, care, potrivit mitologiei grecilor, este muntele pe care locuiau muzele.

Opera a fost inclusă într-una dintre frescele realizate între 1508 şi 1511 pentru papa Iulius al II-lea, în Camera Semnăturii de la Vatican, şi este evaluată la 13 - 17,5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici