Un prezentator TV american a fost concediat pentru un comentariu rasist la adresa lui Michelle Obama

Rodner Figueroa, prezentator-vedetă al postului american de limbă spaniolă Univision, a fost concediat, după ce a asemănat-o pe Michelle Obama cu personajele din distribuţia filmului "Planeta maimuţelor/ Planet of the Apes" (2001), au anunţat reprezentanţii acestei televiziuni.

262 afișări
Imaginea articolului Un prezentator TV american a fost concediat pentru un comentariu rasist la adresa lui Michelle Obama

Rodner Figueroa a fost concediat pentru un comentariu rasist la adresa lui Michelle Obama (Imagine: Mediafax Foto / AP)

Rodner Figueroa a făcut acel comentariu în timpul ediţiei de miercuri a popularului talk show "El Gordo y La Flaca", cu ocazia unei discuţii despre activitatea unui artist în machiaj care încearcă să copieze felul în care arată anumiţi oameni celebri, transmite Reuters.

"Uite cum stă treaba, ştiţi deja că Michelle Obama arată ca şi cum ar făcut parte din distribuţia filmului «Planeta maimuţelor»", a declarat Rodner Figueroa, vorbind în limba spaniolă.

Acea comparaţie a generat imediat un val de acuzaţii de rasism la adresa prezentatorului TV.

"Rodner Figueroa a făcut un comentariu despre prima doamnă Michelle Obama care este complet condamnabil şi care nu reflectă în niciun fel valorile sau opiniile postului Univision", au declarat, joi, într-un comunicat reprezentanţii acestui post de televiziune care are sediul general la Miami.

"Ca urmare, Rodner Figueroa a fost concediat imediat", precizează acelaşi comunicat oficial.

Rodner Figueroa a lucrat pentru postul Univision în calitate de expert în modă, printre altele, şi se afla în momentul în care a făcut acel comentariu considerat rasist între cei doi prezentatori principali ai emisiunii "El Gordo y La Flaca" - Raúl De Molina şi Lili Estefan.

Lili Estefan a reacţionat imediat: "Ce tot spui acolo?". La rândul lui, Raúl De Molina a intervenit şi el şi a spus că Michelle Obama este o femeie atrăgătoare.

Rodner Figueroa a declarat apoi într-o scrisoare deschisă adresată primei doamne a Statelor Unite, publicată pe site-ul Latin World Entertainment şi redactată în limba spaniolă, că remarca sa nu o viza pe Michelle Obama, ci se referea la munca depusă de acel expert în machiaj care a avut ideea să copieze felul în care arată soţia preşedintelui american.

"Mă simt extrem de stânjenit şi vă cer iertare, deoarece nu există nicio scuză pentru ca un profesionist ca mine să facă un comentariu precum acela, care poate fi interpretat ca unul insultător şi rasist, în aceste vremuri nestatornice prin care trece ţara noastră", a scris Rodner Figueroa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici