Un reportaj despre industria românească de carne de porc, în emisiunea "România, te iubesc!"

Corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi va prezenta un reportaj despre industria românească a cărnii de porc, în emisiunea "România, te iubesc!", difuzată duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, pe voyo.ro şi pe mstirileprotv.ro, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

426 afișări
Imaginea articolului Un reportaj despre industria românească de carne de porc, în emisiunea "România, te iubesc!"

Un reportaj despre industria românească de carne de porc, în emisiunea "România, te iubesc!"

"V-aţi întrebat vreodată de unde vine deliciosul şniţel de porc pe care tocmai l-aţi savurat? Sunt şanse mari să vină din import, mai exact din Germania, furnizorul nostru principal de carne, când vine vorba de porc", a dezvăluit corespondentul Ştirilor Pro TV Anca Nastasi, cea care va prezenta în ediţia din 18 martie a emisiunii "România, te iubesc!" un reportaj în care arată cum a fost posibil ca porcul românesc să nu mai aibă nicio şansă în faţa celui de import.

Deşi România ar fi capabilă nu doar să se hrănească singură, ci să mai şi exporte 1.000.000 de tone de porc, în realitate, povestea porcului românesc e tristă. "Azi faci profit din carne doar dacă poţi vinde în cantităţi mari şi reuşeşti să faci rost de 1,5 milioane de euro, cât costă o fermă de porci - evident, din import - fiindcă industria românească a fost mai preocupată de traficarea fiarelor vechi decât de evoluţia tehnologică", a declarat Anca Nastasi.

În ediţia de duminică, telespectatorii Pro TV vor fi însoţiţi de Anca prin Germania şi vor înţelege astfel de ce acolo carnea de porc este mai ieftină decât aici şi de ce şansele României la export, ca şi cele de a mânca vreodată carne mai ieftină, sunt de-a dreptul nule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici