Un site rusesc, închis după ce a publicat "Mein Kampf"

Un site rusesc specializat în istorie, cu sediul la Sankt Petersbourg, a fost închis pentru că a publicat cartea lui Adolf Hitler, "Mein Kampf", a anunţat poliţia rusă.

88 afișări
Imaginea articolului Un site rusesc, închis după ce a publicat "Mein Kampf"

Un site rusesc, închis după ce a publicat "Mein Kampf" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia a descoperit pe site-ul istoric Hronos cartea «Mein Kampf» a lui Adolf Hitler, interzisă în Rusia. Din acest motiv, am cerut companiei care găzduia site-ul să îl închidă", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din fosta capitală imperială rusă.

Site-ul hrono.info, înfiinţat în 2000 şi care nu mai poate fi accesat în prezent, era una dintre cele mai importante enciclopedii istorice online din Rusia şi era accesat de circa 10.000 de internauţi în fiecare zi.

Adolf Hitler a scris "Mein Kampf" înainte de a ajunge la Putere în Germania, în timp ce se afla în închisoare sub acuzaţia de tentativă de lovitură de stat. În cartea sa, Hitler a elaborat fundamentele ideologice ale nazismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici