Un ultim omagiu, adus Ancăi Parghel (Video)

Câteva sute de persoane i-au adus un ultim omagiu Ancăi Parghel, la capela Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti, unde trupul neînsufleţit al artistei a fost depus sâmbătă dimineaţă, au declarat pentru MEDIAFAX apropiaţi ai familiei.

241 afișări
Imaginea articolului Un ultim omagiu, adus Ancăi Parghel (Video)

Câteva sute de oameni i-au adus un ultim omagiu Ancăi Parghe (Imagine: Mediafax Foto)

Slujba de înmormântare a artistei va avea loc duminică, de la ora 14.00, la capela aceleiaşi mănăstiri, urmând ca apoi cortegiul funerar să plece spre Cimitirul Bellu.

Anca Parghel va fi înmormântată pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, din Bucureşti.

Anca Parghel suferea de cancer ovarian, cu care a fost diagnosticată în iunie 2008. Ea a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 51 de ani, la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde era internată la secţia de terapie intensivă.

De-a lungul carierei a cântat alături de muzicieni români precum Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, dar şi cu nume celebre din jazz-ul mondial (Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell, Jean-Louis Rassinfosse, Phillipp Catherine, Marc Levine, Claudio Roditi, Thomas Stanko, Ricardo Del Fra, Stephane Galland, Jon Hendricks Band, Klaus Ignatzek etc.).

De-a lungul carierei sale, a înregistrat peste 15 albume, fiind deseori comparată de critici cu Yma Sumac, Maria Callas sau Ella Fitzgerald.

Citeşte şi:

Cântăreaţa Anca Parghel a încetat din viaţă

Artişti români au evocat personalitatea Ancăi Parghel

BIO: De-a lungul carierei, Anca Parghel comparată cu Ella Fitzgerald, a înregistrat peste 15 albume

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici