Un western australian, la CineClubul NexT din septembrie

Filmul "The Proposition"/"Propunerea", în regia lui John Hillcoat, o poveste despre loialitate şi răsplată plasată în Australia în anul 1880, va fi prezentat luni, la CineClubul NexT - o iniţiativă a societăţii culturale înfiinţate în memoria lui Cristian Nemescu şi Andrei Toncu.

1 afișare
Imaginea articolului Un western australian, la CineClubul NexT din septembrie

Un western australian, la CineClubul NexT din septembrie

Invitatul special al CineClubului NexT din această lună este Cătălin Cristuţiu, monteurul regretatului Cristian Nemescu, de la primul său film de facultate până la "California Dreamin' (nesfârşit)", şi al lui Radu Jude la filmele "Lampa cu căciulă", "Dimineaţa", "Alexandra".

În "The Proposition", Căpitanul Stanley (Ray Winstone), reprezentantul autorităţilor locale, îi face o propunere lui Charlie Burns (Guy Pierce): singura posibilitate de a-l salva pe fratele mai mic Mickey de la spânzurătoare este să-l găsească şi să-l omoare pe Arthur (Danny Huston), fratele mai mare. Între timp, Stanley are şi alte probleme de rezolvat. Întrucât familia a renunţat la confortul oferit de viaţa trăită în Anglia, el îşi doreşte cu disperare să o protejeze pe soţia lui, Martha (Emily Watson), de brutalitatea înconjurătoare.

John Hillcoat spune că şi-a dorit să realizeze un western australian "de foarte mult timp, încă din primele zile ale şcolii de film". Regizorul a colaborat mulţi ani cu compozitorul/cântăreţul Nick Cave. Cei doi au vorbit ca Nick să scrie muzica pentru film, dar acesta nu a fost mulţumit de modul cum evolua scenariul, aşa că într-un final a ajuns să-l scrie.

CineClubul NexT a debutat în ianuarie, din dorinţa Societăţii Culturale NexT de a sprijini şi a îndruma foarte tinerii cineaşti români la începutul carierei lor. Studenţii facultăţilor de film şi viitorii studenţi, cărora li se adaugă cinefilii împătimiţi, sunt publicul ţintă al acestei întâlniri lunare de la Cityplex. La fiecare ediţie este proiectat un film pe baza căruia se creează un dialog între public şi invitatul special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici