UNITER îşi exprimă regretul faţă de moartea actorului Toni Tecuceanu

Uniunea Teatrală din România (UNITER) îşi exprimă regretul faţă de decesul actorului Toni Tecuceanu, care a murit, marţi dimineaţă, la vârsta de 37 de ani, la Spitalul "Matei Balş" din Capitală, în urma unor complicaţii la plămâni, după ce a contractat virusul A/H1N1.

63 afișări
Imaginea articolului UNITER îşi exprimă regretul faţă de moartea actorului Toni Tecuceanu

UNITER îşi exprimă regretul faţă de moartea actorului Toni Tecuceanu (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Colegii şi prietenii din Uniunea Teatrală din România îşi exprimă imensul regret faţă de plecarea neaşteptată dintre noi a actorului Toni Tecuceanu", se arată în comunicatul UNITER.

"Un om atât de plin de viaţă, tenace, un suflet cald, plin de energie, cu zâmbetul pe buze şi poante bune în buzunar, maestru al travestiurilor, îmbina atât de bine calităţile de actor (premiul pentru cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor HOP, ediţia 2006) cu cele de jurnalist (reporter, ani de zile, pentru Radio România Actualităţi). Cu o credinţă extraordinară în puterea divină, Toni povestea de multe ori ce minuni a făcut Dumnezeu pentru noi, oamenii, şi chiar pentru el, şi cât sprijin a primit din partea divinităţii. Dar de data asta, minunea de a-l mai vedea pe scenă încă mulţi ani de acum înainte nu s-a mai întâmplat", se mai arată în acelaşi document.

Trupul neînsufleţit a fost depus, miercuri, începând cu ora 12.30, la capela Bisericii Sf. Vasile din Drumul Sării nr. 119 (Răzoare), din Capitală. Capela va fi deschisă şi pe parcursul nopţii. Slujba de înmormântare va avea loc joi, de la ora 12.00, la Biserica Sf. Vasile, iar înmormântarea, la Cimitirul Civil Ghencea, la ora 13.00.

Născut pe 13 ianuarie 1972, Toni Tecuceanu a participat la misiuni de menţinere a păcii sub comanda Organizaţiei Naţiunilor Unite. Pe site-ul "Cronicii Cârcotaşilor", el se descria ca fiind "un monstru cu sensibilitate de copil, câteodată nervos".

Toni Tecuceanu a jucat în mai multe spectacole de teatru, în filme şi producţii de televiziune, printre care sitcomul "La Bloc", difuzat de Pro TV.

În 2006, la Gala Tânărului Actor - HOP, Toni Tecuceanu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul "Lomeier" din spectacolul "Noapte arabă", în regia Theodorei Herghelegiu, piesă ce a fost jucată pe scena Teatrului Foarte Mic din Capitală.

"Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!" este o altă producţie în care Toni a jucat, de aceasta dată în rolul unui miliţian.

Toni Tecuceanu a făcut parte din echipa Cârcotaşilor de la Prima TV timp de peste trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici