UPC va lansa în curând "Horizon", un serviciu de tip "video în reluare"

UPC a notificat joi CNA că va lansa, în curând, "Horizon", un serviciu "video în reluare" dedicat abonaţilor la digital, care va stoca pe serverul companiei programele unor televiziuni timp de şapte zile, serviciul fiind accesibil şi prin dispozitive mobile precum laptop, smartphone sau tabletă.

422 afișări
Imaginea articolului UPC va lansa în curând "Horizon", un serviciu de tip "video în reluare"

UPC va lansa în curând "Horizon", un serviciu de tip "video în reluare"

UPC va oferi abonaţilor săi de televiziune digitală, prin intermediul unui mediabox (set-top-box), posibilitatea de a urmări anumite programe tv pentru o perioadă de şapte zile de la retransmisia lor.

Programele la care vor avea acces abonaţii sunt doar cele pentru care televiziunile au semnat acord cu UPC privind drepturile de autor. Potrivit reprezentantului companiei, Cornel Marian (consilier reglementare), există deja anumite televiziuni care şi-au dat acordul în scris.

În prezent, UPC oferă abonaţilor posibilitatea înregistrarea programelor prin DVR (digital video recorder), accesul la acest serviciu "video la cerere" denumit "UPC Pay Per View" făcându-se tot printr-un set-top-box.
Un timp vor funcţiona în paralel cele două servicii, însă cu timpul aparatele (set-top-box) pentru DVR nu vor mai fi disponibile abonaţilor.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a luat act de acestă notificare în cadrul şedinţei de joi, 9 iunie.

În prezent, oferă servicii "video în reluare" companiile: Telekom România Communications SA (prin DolceTv.ro şi Teekom TV Web & Mobile), MyVideo Broadband SRL (Myvideo), Orange România SA (TV & Video) Antena TV Group (Antena Play), Pro TV SRL (Pro TV Plus), potrivit site-ului CNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici