VIDEO  Uriaşul din Atacama, văzut de sus: cei 119 metri reprezintă un record în lume

Uriaşul Atacama este considerat cea mai mare reprezentare antropomorfă precolumbiană cunoscută în lume.

562 afișări
Imaginea articolului Uriaşul din Atacama, văzut de sus: cei 119 metri reprezintă un record în lume

Uriaşul din Atacama, văzut de sus: cei 119 metri reprezintă un record în lume

Imaginea este o mare geoglifă antropomorfă găsită în deşertul Atacama din Chile şi reprezintă figura unui războinic stilizat de aproximativ 119 metri lungime.

Se ştiu puţine despre Uriaşul Atama şi despre celelalte glife prezente în zonă.

Conform experţilor, ar fi fost realizată între anii 900 şi 1450 d.Hr. de către popoarele care locuiau în zonă, la aproximativ 15 km de satul Huara, situat în provincia Tamarugal din regiunea Tarapacá, şi ar fi avut o funcţie rituală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici