"Valuri" a câştigat o menţiune specială la Festivalul de la Milano

Scurtmetrajul "Valuri" de Adrian Sitaru a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Milano (14-23 septembrie), la care a fost distins şi "California Dreamin' (nesfârşit)", în regia regretatului Cristian Nemescu.

1 afișare
Imaginea articolului "Valuri" a câştigat o menţiune specială la Festivalul de la Milano

"Valuri" a câştigat o menţiune specială la Festivalul de la Milano

În timp ce filmul lui Nemescu a obţinut o menţiune în cadrul competiţiei de lungmetraje, câştigată de filmul norvegian "Reprise" de Joachim Trier, "Valuri" se numără printre cele cinci producţii care s-au ales cu menţiuni în competiţia de scurtmetraje, câştigată de "Just Like the Movies" (Austria) de Michal Kosakowski, se arată pe site-ul evenimentului.

La cea de-a 12-a ediţie a festivalului a participat şi scurtmetrajul "Acasă" de Paul Negoescu.

"Valuri" a câştigat un prestigios Leopard de Aur în această vară la Locarno şi se va afla în competiţie pentru premiul Bayard d'Or pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur, ce va avea loc între 28 septembrie şi 5 octombrie.

Povestea din scurtmetraj se desfăşoară la mare, pe plajă, unde doi oameni sunt puşi în situaţii limită. Un ţigănuş este rugat de o mamă occidentală să aibă grijă de copilul său. Un tată şi soţ plictisit flirtează în mare cu aceeaşi frumoasă străină, încercând să o înveţe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când femeia dispare sub valuri.

Adrian Sitaru a mai făcut lungmetrajul 100% independent "Pescuit sportiv", care a participat la Paris Cinéma şi la Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi de la Mamaia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici