Vântu: Voi susţine Cotidianul, dar nu mai investesc în dezvoltarea ziarului

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care patronează trustul Realitatea-Caţavencu, a declarat pentru www.paginademedia.ro că va susţine Cotidianul, dar nu va mai investi în dezvoltarea ziarului.

28 afișări
Imaginea articolului Vântu: Voi susţine Cotidianul, dar nu mai investesc în dezvoltarea ziarului

Vântu: Voi susţine Cotidianul, dar nu mai investesc în dezvoltarea ziarului (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Sorin Ovidiu Vântu spune că nu mai crede în print, dar că va susţine Cotidianul, "chiar dacă la tiraje mult mai mici".

"Piaţa va decide soarta printului. Ca în orice afacere, te orientezi acolo unde ai şanse de dezvoltare în viitor. Eu, acum, nu mai cred în print (...) Evident că voi susţine Cotidianul, dar nu mai investesc în dezvoltarea ziarului (...) Nu cred în viitorul ca business al presei scrise. Să scot un ziar ca să-l fac ambalaj pentru murături nu este genul meu", spune Vântu.

Potrivit omului de afaceri, piaţa va decide şi ce se va întâmpla cu ziarul Cotidianul. "Sunt convins că este o soluţie bună, pentru Cotidianul, Cornel Nistorescu (directorul editorial al ziarului Cotidianul, nr.). Chiar dacă acolo sunt, au fost două filozofii de presă diametral opuse – filozofia Nistorescu şi filozofia Caţavencu", mai spune Vântu, precizând că Nistorescu are "nişte targeturi clare" la publicaţia pe care o conduce.

Sorin Ovidiu Vântu precizează că nu se va atinge de publicaţia Academia Caţavencu. "Este un simbol al presei româneşti. Acolo nu mă ating de nimic. O voi susţine permanent, oricât ar exista. Nu este cazul, pentru că Academia Caţavencu îşi susţine costurile", a explica Vântu.

În ceea ce priveşte Business Standard, Vântu declară: "Este într-o continuare creştere şi sunt foarte mulţumit de ziar, ca afacere".

Totodată, omul de afaceri anunţă că până la sfârşitul anului va investi aproximativ 10 milioane de euro în media electronică. "Se digitalizează toată emisia Realitatea TV (...) Aceşti 10 milioane sunt pentru a genera profit", a susţinut Vântu.

Trustul Realitatea-Caţavencu a anunţat, miercuri, printr-un comunicat remis MEDIAFAX că Sergiu Toader se alătură grupului, pentru o perioadă de 5 ani, şi va coordona din funcţia de project manager reorganizarea şi restructurarea întregului grup, dar şi lansarea unui canal de televiziune naţional în R. Moldova şi a 3 staţii TV locale, la Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici