Versiunea japoneză a piesei "Macbeth" de Shakespeare, la Sibiu şi Bucureşti

O versiune japoneză a piesei "Macbeth" de Shakespeare va fi pusă în scenă pe 6 şi 7 octombrie, de Compania Theatre du Sygne, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, şi, pe 11 octombrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB).

1 afișare
Imaginea articolului Versiunea japoneză a piesei "Macbeth" de Shakespeare, la Sibiu şi Bucureşti

Versiunea japoneză a piesei "Macbeth" de Shakespeare, la Sibiu şi Bucureşti

Spectacolele fac parte din turneul european al companiei japoneze Theatre du Sygne. Versiunea japoneză a lui "Macbeth" este regizată de Jin-Chaek Sohn.

Anunţul a fost făcut de Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, vineri, într-o conferinţă de presă, în care au fost anunţate spectacolele din cadrul stagiunii 2007-2008 a TNB.

După montarea de la TNB, Compania Theatre du Sygne va duce "Macbeth" şi la National School of Drama la New Delhi, pe 16 şi 17 octombrie.

Tot o piesă de Shakespeare, "Eduard al III-lea", în regia lui Alexandru Tocilescu, este în pregătire la TNB.

În plus, Teatrul Naţional va participa în această toamnă la Festivalul de teatru clasic de la Arad, la Festivalul de teatru contemporan de la Timişoara, la Festivalul de Comedie de la Galaţi şi la Festivalul de la Piatra Neamţ.

Totodată, potrivit Ilincăi Tomoroveanu, director adjunct artistic al TNB, spectacolul "Inimă de câine", după nuvela lui Bulgakov, în regia lui Yuriy Kordonskiy, va fi montat la sfârşitul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie, la Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici