Vienna Music Film Festival, la Bucureşti

Un festival de muzică şi film, Vienna Music Film Festival, care cuprinde proiecţii ale unor spectacole celebre susţinute de Filarmonica din Viena, Anna Netrebko sau Roberto Alagna, se va desfăşura între 26 şi 30 septembrie în Piaţa Ateneului Român, în continuarea Pieţei Festivalului Enescu.

1 afișare
Imaginea articolului Vienna Music Film Festival, la Bucureşti

Vienna Music Film Festival, la Bucureşti

Vienna Music Film Festival este organizat de ArCuB, Centrul Internaţional de Muzică şi Media, Primăria Viena şi Wien Tourismus, continuând un alt eveniment similiar, desfăşurat în 2006, Mozartfest.

Potrivit ArCuB, festivalul, care va debuta pe 26 septembrie, la ora 18, în Piaţa Enescu, cuprinde proiecţii open-air, concerte live şi amenajarea unui ring unde spectatorii vor putea dansa pe ritmurile clasice ale marilor compozitori.

Organizatorii promit că publicul se va simţi ca la Viena, datorită cafenelelor care se vor instala în piaţă, a standurilor cu suveniruri şi pictură şi a muzicii. Zona va fi deschisă publicului în mod gratuit între orele 11 şi 23.

Proiecţiile vor începe pe 26 septembrie, de la ora 21, când va putea fi vizionat Concertul de Anul Nou 2007, în interpretarea Filarmonicii din Viena dirijată de Zubin Mehta. Opere ale compozitorilor Johann Strauss, Joseph Hellmesberger jr şi Eduard Strauss vor putea fi admirate de către public.

"Elixirul Dragostei", opera comică a lui Gaetano Donizetti, va rula pe ecranul instalat în Piaţa Enescu în seara de 27 septembrie. Spectatorii vor avea ocazia astfel să o vadă pe soprana Anna Netrebko.

Aceasta va putea fi văzută de public şi alături de celebrul tenor Roberto Alagna, pe 28 septembrie, când opera "Manon", a compozitorului Jules Massenet, va fi proiectată în piaţă. Dramatizarea este semnată de Andrei Şerban şi dirijată de Bertrand de Billy.

Cunoscuta operetă a lui Johann Strauss jr., "Liliacul", va fi proiectată pe 29 septembrie.

Concertul pentru Europa, în interpretarea Filarmonicii din Viena condusă de Placido Domingo, va încheia Vienna Music Film Festival, pe 30 septembrie.

În cadrul festivalului sunt pregătite şi concerte live suţinute de: Cvartetul Capriccio, Grupul vocal Acapella "Muzica lumii", The Harmonious Blacksmith şi Brass Quintet Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici