Violonistul Giuliano Carmignola vine în România pentru un concert caritabil, de ziua Regelui Mihai

Violonistul Giuliano Carmignola vine pe scena Ateneului Român din Capitală într-un concert caritabil, organizat pe 25 octombrie, cu ocazia aniversării Regelui Mihai I, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

386 afișări
Imaginea articolului Violonistul Giuliano Carmignola vine în România pentru un concert caritabil, de ziua Regelui Mihai

Violonistul Giuliano Carmignola rvine în România pentru un concert caritabil, de ziua Regelui Mihai

Fundaţia Principesa Margareta a României organizează pe 25 octombrie, de la ora 18.00, la Ateneul Român, a şasea ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului "Tinere Talente", avându-l ca invitat special pe violonistul Giuliano Carmignola. Concertul are loc anual, cu ocazia aniversării Regelui Mihai I, în prezenţa familiei regale a României.

În acest an, concertul va fi organizat chiar în ziua în care Regele Mihai sărbătoreşte cea de-a 92-a aniversare.

Veneţianul Giuliano Carmignola, cunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cei mai mari violonişti ai stilului baroc, revine după doi ani pe scena Ateneului Român, într-un concert unic. Spectatorii sunt invitaţi în lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare în stil baroc a lui Giuliano Carmignola, alături de originalul ansamblu de fete La Stravaganza.

Născut la Treviso, Giuliano Carmignola a început studiul muzicii cu tatăl său, apoi a evoluat ca solist sub îndrumarea unor maeştri ai lumii. Imprimările sale s-au bucurat de aprecierea publicului din toată lumea, câştigând distincţii importante precum Diapason d'Or şi Choc du Monde.

Giuliano Carmignola cântă pe o vioară Stradivarius Baillot din 1732, dăruită de Cassa di Risparmio din Bologna pentru rezultatele artistice deosebite şi dăruirea de care a dat dovada în colaborările sale cu Orchestra Mozart.

Biletele la eveniment au preţuri între 200 şi 400 de lei şi sunt disponibile în reţeaua de magazine Diverta, librăria Mihai Eminescu şi pe www.myticket.ro.

Fondurile strânse la concert sprijină programul naţional "Tinere Talente", prin care fundaţia oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

Bursele "Tinere Talente" se acordă pe perioada unui an calendaristic. În 2013, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, în valoare de până la 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici. Bursele au permis tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în România şi în străinătate.

Fundaţia a organizat o tabără de creaţie la Tescani şi o serie de diferite workshop-uri de mentorat artistic. Programul din 2013 a promovat şi continuă să îi promoveze pe tinerii artişti selectaţi în cadrul unor concerte, expoziţii şi evenimente publice organizate cu ajutorul sponsorilor şi al susţinătorilor proiectului Tinere Talente.

Radio România Muzical va transmite, în direct, concertul oferit de Giuliano Carmignola în beneficiul Fundaţiei Principesa Margareta a României. Televiziunea Română va transmite concertul înregistrat la postul TVR2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici