Violonistul Lajko Felix, pe scena Festivalului "Alter-Native" (Video)

Lajko Felix, un violonist de renume mondial, va concerta, duminică, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de Scurt-Metraj "Alter-Native".

179 afișări
Imaginea articolului Violonistul Lajko Felix, pe scena Festivalului "Alter-Native" (Video)

Violonistul Lajko Felix, pe scena Festivalului "Alter-Native"

Potrivit organizatorilor, concertul, care are loc în cadrul celei de-a 16-a ediţii a acestui festival, este programat în data de 9 noiembrie, cu începere de la ora 18.00, preţul unui bilet fiind de 12 lei.

Lajko Felix s-a născut în 1974, în Iugoslavia.

A început să cânte la ţiteră la vârsta de 10 ani şi la vioară, doi ani mai târziu.

A absolvit cele şase clase ale şcolii de muzică în numai trei ani, dar şi-a întrerupt studiile în al doilea an de liceu şi a început să concerteze.

El a cântat jazz cu grupul Dresch Quartet, muzică contemporană cu pianistul şi compozitorul maghiar Szabados Gyorgy şi a fost membru în Ensemble Ritual Nova al lui Boris Kovač.

A concertat cu românul Alexander Bălănescu, cu Min Tanaka din Japonia, cu Noir Désir şi cu Boban Markovič.

Anul trecut, Lajko Felix a interpretat rolul principal în "Delta", de Mundruczó Kornél, distins cu Premiul pentru cel mai bun lungmetraj la ediţia din 2008 a Festivalului Filmului Maghiar.

În România, Felix a concertat, în acest an, la International Romani Art Festival, la Timişoara.

"Muzica mea se bazează pe delicateţea şi pitorescul instrumentului meu. Nu interpretez un gen nou de muzică, îmi urmez numai propria cale, compun şi improvizez. Nu fac nicio diferenţiere între diferitele stiluri muzicale, deci cânt muzică clasică şi populară, rock, blues, jazz şi improvizez", a declarat Lajko Felix.

Lajko Felix

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici