"Visul" deschide Festivalul Dramaturgiei Româneşti

Spectacolul "Visul" după Mircea Cărtărescu, în regia Cătălinei Buzoianu, va deschide cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura la Timişoara în perioada 6-12 octombrie.

1 afișare
Imaginea articolului "Visul" deschide Festivalul Dramaturgiei Româneşti

"Visul" deschide Festivalul Dramaturgiei Româneşti

Potrivit Teatrului Naţional din Timişoara, prima zi a festivalului va cuprinde, pe lângă "Visul", şi spectacolul "Tempo! Tempo!", după o idee de Thomas Richardt, regia Traian Şoimu, care va fi pus în scenă la Sala Studio a Teatrului Maghiar.

Festivalul va continua pe 7 octombrie, cu atelierele "Brecht", susţinut de Sanda Weigl (SUA), şi "Women on the Brink", suţinut de reprezentanţii ai Imago Theatre Montreal, ai Teatrul din Timişoara şi ai Stellar Quines Theatre Company Edinburgh.

În aceeaşi zi, la Sala Teatrului German / Maghiar, va fi pusă în scenă cunoscuta piesă "Bucharest Calling" de Ştefan Peca, regia Ana Mărgineanu, în timp ce la Teatrul din Timişoara va fi jucat "No One", un spectacol de Carmen Vioreanu, de la Teatrul Metropolis Bucureşti.

Totodată, în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti de anul acesta sunt pregătite o lansarea de carte - "Colecţia Dramaturgi americani contemporani" şi un spectacol-lectură "Lumină", de J.C. Van Italie, regia Sabin Popescu.

Manifestările vor continua în perioada 8-12 octombrie, urmând să fie pregătite mai multe spectacole-lectură, ateliere şi piese de teatru.

Festivalul se va încheia pe 12 octombrie cu Gala Premiilor şi un concert susţinut de trupa Vama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici