Vivaldi, Haydn şi Mozart, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, pe 21 octombrie, în Bucureşti

O călătorie muzicală de la barocul lui Antonio Vivaldi, celebrul creator al suitei "Anotimpurile", la clasicismul lui Joseph Haydn şi al genialului Wolfgang Amadeus Mozart este ceea ce propune publicului Orchestra de Cameră Radio, în concertul prezentat pe 21 octombrie, la ora 19.00, la Sala Radio.

211 afișări
Imaginea articolului Vivaldi, Haydn şi Mozart, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, pe 21 octombrie, în Bucureşti

Vivaldi, Haydn şi Mozart, în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, pe 21 octombrie, în Bucureşti

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, care a fost distins, pe 11 octombrie, cu premiul I şi alte trei premii speciale la ediţia a VI-a a Concursului Internaţional Lovro von Matačić, organizat la Zagreb, Croaţia.

Punctul culminant al serii va fi reprezentat de unul dintre cele mai cunoscute imnuri sacre, "Gloria", creaţie a barocului muzical semnată de Vivaldi. Monumentala partitură va fi interpretată cu participarea sopranei Rodica Vică, a mezzosopranei Maria Jinga şi a Corului Academic Radio, pregătit de dirijorul Dan Mihai Goia. Concertul de la Sala Radio reuneşte aşadar trei dintre cei mai prolifici compozitori ce au marcat istoria muzicii.

Seara va debuta cu uvertura operei "L'Isola disabitata" ("Insula pustie"), semnată de Haydn, care a creat în aproape toate formele muzicale ale timpului său: a scris 104 simfonii, aproximativ 90 de partituri pentru cvartet de coarde, 62 de sonate pentru pian, 23 de opere.

În aceeaşi seară, publicul va asculta în interpretarea Cristinei Anghelescu, solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, şi "Concertul nr.1 în si bemol major pentru vioară şi orchestră", semnat de Mozart, un alt mare compozitor surprinzător prin geniul său prolific: în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări (41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian şi orchestră, opere, sonate etc.). Seara se va încheia cu "Gloria", partitura lui Vivaldi, care, deşi este asociat în primul rând suitei "Anotimpurile", a compus aproximativ 770 de lucrări.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet, pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici