Vlad Ţepeş lăcrima sânge după analizarea chimică a scrisorilor sale

O analiză a trei scrisori compuse de voievodul Vlad Ţepeş (1448, 1456-1462, 1475 - 1477) concluzionează că acesta ar fi suferit de o afecţiune care l-a făcut să plângă cu lacrimi de sânge.

2332 afișări
Imaginea articolului Vlad Ţepeş lăcrima sânge după analizarea chimică a scrisorilor sale

Mediafax Foto

Vlad Ţepeş, cunoscut şi sub numele de Contele Vlad Drăculea, nu a fost doar un conducător însetat de sânge şi nemilos, dar suferea şi de o afecţiune rară care l-a făcut să plângă cu lacrimi de sânge, sugerează un nou studiu.

Oamenii de ştiinţă au făcut descoperirea după ce au efectuat o analiză chimică a trei scrisori compuse de voievodul Vlad al III-lea în timpul celor trei domnii separate ca voievod (conducător militar) al Ţării Româneşti, o regiune istorică a României, din 1448  până la moartea sa în 1476 d.Hr.

Cercetătorii nu sunt siguri ce anume l-a determinat să aibă această afecţiune, dar ar putea fi legată de o leziune oculară sau de conjunctivită bacteriană, o infecţie a membranei mucoase a ochiului.

„După socoteala noastră, aceasta este prima dată când o astfel de cercetare a fost efectuată şi a ajutat la evidenţierea stării de sănătate a lui Vlad Dracula Ţepeş”, au scris autorii, potrivit LIVESCIENCE.

Potrivit unui studiu publicat marţi (8 august) în revista Analytical Chemistry, istoricii estimează că peste 80.000 de oameni au murit la ordinul său, fiind traşi în ţeapă.

Voievodul ste probabil cel mai cunoscut pentru că a fost inspiraţia autorului irlandez Bram Stoker pentru romanul său din 1897 „Dracula”,  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici