Volumul cu însemnările personale ale papei Ioan Paul al II-lea, lansat sâmbătă în Capitală

Volumul "Papa Ioan Paul II. Karol Wojtyla. În mâinile Domnului. Însemnări personale, 1962 - 2003", o ediţie de colecţie, cu reproduceri după manuscrise originale şi fotografii, va fi lansat sâmbătă, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas din Bucureşti.

136 afișări
Imaginea articolului Volumul cu însemnările personale ale papei Ioan Paul al II-lea, lansat sâmbătă în Capitală

Volumul cu însemnările personale ale papei Ioan Paul al II-lea, lansat sâmbătă în Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La eveniment vor participa Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei în România, preotul profesor doctor Wilhelm Danca, criticul literar Dan C. Mihăilescu, profesorul Constantin Geambaşu, cel care a tradus şi cartea, şi Lidia Bodea, directorul general al editurii Humanitas.

Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor la editura Humanitas. Mihai Ghiga şi Claudiu Lobonţ vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d'amore şi teorbă, potrivit editurii Humanitas.

Mai bine de patruzeci de ani din viaţa celei mai importante personalităţi spirituale a secolului al XX-lea sunt consemnaţi în această carte, care, după ce a apărut în Polonia, a stârnit un imens interes mediatic. Încredinţate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul şi cel mai apropiat colaborator al papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul din prezent al Cracoviei, din profundă dragoste şi respect faţă de papă, oferă, poate, una dintre cărţile fundamentale ale umanităţii, un extraordinar document care dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiţi oameni şi un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc şi ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfinţeniei.

În continuarea lansării de carte de la Librăria Humanitas, publicul este aşteptat la Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 20.00, pentru Concertul de muzică sacră italiană organizat în Festivalul Chei al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici