Volumul "Viaţa începe vineri", de Ioana Pârvulescu, lansat sâmbătă la Budapesta

"Viaţa începe vineri", romanul Ioanei Pârvulescu distins cu premiul Uniunii Europene pentru literatură, a apărut de curând la Editura Typotext din Budapesta, în traducerea Gabriellei Koszta, şi va fi lansat sâmbătă în capitala Ungariei.

167 afișări
Imaginea articolului Volumul "Viaţa începe vineri", de Ioana Pârvulescu, lansat sâmbătă la Budapesta

Volumul "Viaţa începe vineri", de Ioana Pârvulescu, lansat sâmbătă la Budapesta (Imagine: Mediafax Foto / Silviu Matei)

Ediţia în limba maghiară a bestsellerului "Viaţa începe vineri/ Az élet pénteken kezdödik" va fi lansată la Festivalul Internaţional al Cărţii de la Budapesta, la standul României, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Lăudat de critica literară şi extrem de bine primit de public, romanul Ioanei Pârvulescu a apărut în limba suedeză şi este în curs de publicare în engleză, franceză, bulgară, sârbă, croată, macedoneană şi albaneză.

"«Viaţa începe vineri» e o carte care poate fi citită ca roman poliţist, roman fantastic pe tema călătoriilor în timp sau roman istoric, dar cititorul va fi enorm câştigat dacă va uita de toate aceste categorii şi-o va vedea pur şi simplu ca pe o lume vie, plină de poezie şi adevăr, cum sunt toate scrierile care înseamnă ceva în literatura lumii", a declarat Mircea Cărtărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici