Voronin a avut un duel verbal cu doi jurnalişti de la Europa Liberă

Vladimir Voronin, ales, marţi, preşedinte al Parlamentului din Republica Moldova, a bruscat verbal, joi, doi jurnalişti de la biroul din Chişinău al postului de radio Europa Liberă, informează Jurnal de Chişinău.

34 afișări
Imaginea articolului Voronin a avut un duel verbal cu doi jurnalişti de la Europa Liberă

Voronin a avut un duel verbal cu doi jurnalişti de la Europa Liberă (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Între Vladimir Voronin şi Vasile Botnaru, şeful biroului din Chişinău al radioului Europa Liberă, a avut loc, joi, un mic duel verbal.

În timp ce un grup de jurnalişti se plângeau lui Voronin, în holul Palatului Republicii, că sunt prea multe gărzi de corp în sala de şedinţe a legislativului şi că acestea îi împiedică să-şi facă meseria, Vasile Botnaru a spus: "Mie îmi plac băieţii iştia (gărzile de corp, n.r.), dar daţi-ne voie să lucrăm".

Voronin a reacţionat prompt: "Da de mult îţi plac băieţii?". "Ia seama!", l-a avertizat, în glumă, Vladimir Voronin pe Botnaru.

Tot joi, Vladimir Voronin a acuzat-o de trădare pe jurnalista Valentina Ursu, de la Europa Liberă.

După ce Valentina Ursu l-a întrebat pe Voronin ce calităţi ar trebui să aibă succesorul la preşedinţie, acesta i-a spus jurnalistei: "De fapt, Valea, eu nu prea am chef să discut cu tine. Tu pe mine m-ai trădat de vreo trei ori. Pentru mine trădarea înseamnă mult".

Ulterior, Valentina Ursu i-a solicitat lui Vladimir Voronin să explice o declaraţie a sa referitoare la integrarea europeană, însă acesta i-a spus să mai citească o dată întrebarea, fără să-i răspundă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici