Walt Disney cumpără Marvel Entertainment printr-o tranzacţie de patru miliarde de dolari

Trustul media Walt Disney a anunţat, luni, că va achiziţiona compania Marvel Entertainment, printr-o tranzacţie în valoare de patru miliarde de dolari, transmite Reuters.

142 afișări
Imaginea articolului Walt Disney cumpără Marvel Entertainment printr-o tranzacţie de patru miliarde de dolari

Walt Disney cumpără Marvel Entertainment printr-o tranzacţie de patru miliarde de dolari

Tranzacţia, constând în plata unei sume de bani şi un schimb de acţiuni, evaluează titlurile Marvel la 50 de dolari, cu 29% peste preţul de închidere de la finalul şedinţei de vineri a bursei americane.

Achiziţia a fost aprobată de consiliile de administraţie ale ambelor companii.

În urma preluării, Walt Disney va obţine controlul asupra portofoliului de personaje al Mavel, constând din peste 5.000 de caractere, printre care Omul Păianjen.

Acţionarii Marvel ar urma să primească 30 de dolari şi 0,745 de acţiuni Disney pentru fiecare titlu vândut.

Trustul Walt Disney a fost fondat în 1923 şi include, în prezent, activităţi de distribuţie de film, parcuri de distracţii şi posturi de televiziune.

Compania Marvel Entertainment a fost fondată în urmă cu 70 de ani şi deţine în portofoliu drepturile asupra 5.000 de personaje de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici