Wikipedia se relansează pe 5 aprilie

Enciclopedia colaborativă online Wikipedia, care este şi al şaselea cel mai mare site din lume, va fi relansată pe 5 aprilie şi va avea un nou design al paginilor, informează Media Guardian.

81 afișări
Imaginea articolului Wikipedia se relansează pe 5 aprilie

Wikipedia se relansează pe 5 aprilie

Noul design al Wikipedia a fost deja testat de 500.000 de utilizatori şi va fi implementat oficial din 5 aprilie.

Pagina principală a Wikipedia va fi modificată pentru a face navigarea pe site mai simplă, în timp ce celelalte pagini vor fi mai uşor de editat.

"Editarea paginilor va fi mai uşoară, datorită unor noi aplicaţii speciale. Am simplificat modelul de navigare pe site şi am relocat motorul de căutare intern pentru a mulţumi utilizatorii şi pentru a urma standardele impuse de mediul online", a declarat Naoko Komura, Program Manager la Stanton Foundation Usability Project din cadrul Wikimedia.

Anul trecut, lansarea Wikipedia a fost nominalizată printre cele zece momente care au marcat cel mai mult internetul în ultimii zece ani, într-un clasament stabilit în cadrul Webby Awards.

Wikipedia este unul dintre site-urile cu cel mai mare număr de vizitatori de pe internet, atrăgând zilnic, numai în SUA, circa şase milioane de internauţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici