Workshopuri, spectacole de teatru si concerte, la Festivalul Dramaturgiei Româneşti

Workshopuri, spectacole de teatru, muzică, arte, lecturi publice şi lansări de carte vor avea loc în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, care are loc la Timişoara, între 4 şi 12 octombrie.

57 afișări
Imaginea articolului Workshopuri, spectacole de teatru si concerte, la Festivalul Dramaturgiei Româneşti

Spectacolul "Spălătorul de creier", în montarea companiei "Auăleu-teatru de garaj şi curte"

Radu Afrim, Alexandru Dabija, Radu Apostol, Mihaela Michailov şi Ion-Ardeal Ieremia vor susţine cinci ateliere în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului Dramaturgiei Româneşti.

Cele cinci workshopuri vor fi susţinute, zilnic, la Muzeul de Artă, în intervalul 11.00 - 13.00 şi 15.00 - 17.00.

De asemenea, în cadrul festivalului, va mai fi organizat şi un atelier al grupului de dramaturgi şi regizori "The Fence", care va avea loc la Casa Palace din Timişoara.

Festivalul Dramaturgiei Româneşti se deschide sâmbătă, cu spectacolul "Urban Kiss", al lui Răzvan Mazilu, care face parte din secţiunea Satelit.

Spectacolul "Urban Kiss" este urmat de "Mansarde à Paris/ Les détours Cioran", în regia lui Radu Afrim, după textul lui Matei Vişniec, "Mansardă la Paris cu vedere spre moarte".

Spectacolul, o producţie Kulturfabrik ASBL (Luxemburg), a primit premiul Coup de Coeur de la Presse la ediţia de anul acesta a festivalului Avignon Off.

O altă piesă a lui Vişniec prezentă în festival este "Spălătorul de creier", în montarea companiei "Auăleu-teatru de garaj şi curte".

Spectacolele care vor fi prezentate la festival sunt împărţite în două secţiuni, Competiţie şi Satelit.

Cele 12 spectacole prezentate în cadrul festivalului, în Competiţie, sunt semnate de nume celebre ale dramaturgiei româneşti şi au fost alese de criticul de teatru Cristina Modreanu, selecţioner unic al evenimentului.

În secţiunea Satelit vor fi prezentate spectacolele "Cântarea cântărilor", în regia Cătălinei Buzoianu, după texte biblice, "Boala familiei M", după Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim, şi "Hold-УП Akbar sau toţi în America!", de Radu Pavel Gheo, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia.

Festivalul Dramaturgiei Româneşti va mai cuprinde muzică, arte, lecturi publice şi lansări de carte. Astfel, vor cânta, printre alţii, Ternipe şi Maria Răducanu.

La fel ca în anii trecuţi, Festivalul Dramaturgiei Româneşti este organizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor, al Institutului Cultural Român şi al Consiliului Local Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici