XtREme, singura prezenţă românească la B-FIT in the Street - VIDEO

Grupul XtREme este singura prezenţă românească la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street, care va avea loc la Bucureşti, între 28 şi 31 mai.

140 afișări
Imaginea articolului XtREme, singura prezenţă românească la B-FIT in the Street - VIDEO

Spectacolul "Time out" al companiei de teatru Antagon (Imagine: antagon.de)

XtREme este format şi instruit de Dorel Moiş, medaliat cu aur la campionate europene şi mondiale de gimnastica aerobică. Din trupă mai fac parte Alina Ulmeanu, Andreea Dumitraşcu, Luminiţa Brad şi Casian Bădescu, toţi gimnaşti profesionişti.

La graniţa dintre sport şi arte - dans, muzică, teatru -, XtREme îmbină acrobaţia cu spectaculoase mişcări coregrafice. Fie că sfidează gravitaţia ca nişte alpinişti, fie că execută (pe sol sau în aer) acrobaţii care par imposibile şi necesită multă mobilitate, forţă şi echilibru, ei reuşesc să fascineze publicul şi să îl implice emoţional în fiecare spectacol.

XtREme şi ArCuB, producătorul spectacolului, prezintă la B-FIT in the Street "Vertical", un show inedit, unic în peisajul românesc.

Dorel Moiş şi echipa sa vor dansa, pe verticală, pe exteriorul Universităţii de Arhitectură, suspendaţi la 12 metri. Faţada clădirii (partea dinspre Teatrul Naţional Bucureşti) va deveni în acelaşi timp ecran pentru o proiecţie de animaţie, a cărei poveste se împleteşte cu graţia şi performanţa dansatorilor. Efectele vizuale sunt realizate de Marilena Oprescu şi Sorin Olexiuc.

Potrivit organizatorilor, ArCuB, B-FIT in the Street, aflat la a doua ediţie, reuneşte anul acesta 16 trupe din şase ţări - România, Germania, Spania, Italia, Franţa şi Argentina.

Spectacolele vor avea loc în Piaţa Constituţiei, Piaţa Universităţii, Parcul Izvor şi Piaţa "George Enescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici