Yahoo a cumpărat o aplicaţie pentru gestionarea e-mailurilor

Grupul de internet american Yahoo! a anunţat, miercuri, că a cumpărat compania Xobni, specializată în gestionarea e-mailurilor.

263 afișări
Imaginea articolului Yahoo a cumpărat o aplicaţie pentru gestionarea e-mailurilor

Yahoo a cumpărat o aplicaţie pentru gestionarea e-mailurilor (Imagine: Shutterstock)

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită, însă este estimată de presa britanică de specialitate la o sumă cuprinsă între 30 şi 40 de milioane de dolari.

Xobni este o companie înfiinţată în 2006, cu sediul la San Francisco. Ea deţine o aplicaţie celebră compatibilă cu sistemele de mesagerie ale ale Microsoft - Outlook şi Google - Gmail, precum şi un sistem de gestionare a contactelor pentru iPhone şi smartphone-urile care folosesc Android.

Grupul Yahoo! Inc. încearcă să îşi revigoreze imaginea şi să atragă mai mulţi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

Astfel, în luna mai, Yahoo! a anunţat că va prelua Tumblr, serviciu care găzduieşte 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, după cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzacţia urmează să fie finalizată în a doua jumătate a lui 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.

Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, că mizează pe faptul că Tumblr va contribui la creşterea atractivităţii Yahoo! pe piaţa publicităţii online, pe care concurează cu Google şi Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici