Yoko Ono participă cu o lucrare la Bucharest Biennale

Yoko Ono se numără printre cei 39 de artişti - români şi străini - care participă la cea de-a treia ediţie a Bucharest Biennale, care va avea loc între 23 mai şi 21 iunie, au anunţat, marţi, organizatorii.

7 afișări
Imaginea articolului Yoko Ono participă cu o lucrare la Bucharest Biennale

Yoko Ono participă cu o lucrare la Bucharest Biennale

"Lucrarea cu care ea va participa la eveniment este «Film No. 5», a declarat pentru MEDIAFAX Răzvan Ion, co-director al Bienalei. Potrivit acestuia, prezenţa lui Yoko Ono la eveniment depinde şi de problemele sale personale şi de starea sănătăţii ei, artista fiind acum în vârstă de 75 de ani.

Artistă de origine japoneză, dar şi cântăreaţă, ea este cunoscută mai ales pentru mariajul cu John Lennon. Yoko Ono a fost unul dintre primii membri ai mişcării artistice Fluxus, inspirată din curentul Dada, ea fiind promovată ca artist cu mult entuziasm, în anii '60.

Mişcarea de artă contemporană Fluxus s-a născut în anii '60 şi a influenţat nu numai artele vizuale, ci şi muzica şi literatura, manifestul acesteia fiind redactat, în 1961, de Georges Maciunas. El creează o galerie, în acelaşi an, şi organizează concerte de muzică contemporană, precum şi expoziţii ale prietenilor săi (John Cage, Dick Higgins sau La Monte Young). Timp de 20 de ani, în ciuda sciziunilor şi a excluderilor, Fluxus va rămâne fidel utopiei de la care a pornit: eliminarea limitelor practicii artistice printr-un umor devastator şi provocator, abolirea frontierelor între arte şi construirea unei legături definitive între artă şi viaţă.

Bucharest Biennale 3, care anul acesta se va desfăşura în perioada 23 mai - 21 iunie, va avea tema "Being Here. Mapping the Contemporary / Fiind aici. Topografia contemporaneităţii", sugerând ideea că hărţile şi cartografierea nu reprezintă decât o oglindă a lumii, care simulează realitatea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici