YouTube a lansat "Reporterscenter", o pagină dedicată formării jurnalistice

Platforma video YouTube a lansat o pagină dedicată formării jurnalistice, numită "Reporterscenter", la acest proiect colaborând mai multe celebrităţi din industria media din Statele Unite, printre care Bob Woodward, cunoscut pentru dezvăluirea cazului "Watergate", transmite AFP.

23 afișări
Imaginea articolului YouTube a lansat "Reporterscenter", o pagină dedicată formării jurnalistice

YouTube a lansat "Reporterscenter", o pagină dedicată formării jurnalistice

Pagina, lansată luni, cuprinde mai multe cursuri, în format video, pe diverse subiecte precum jurnalismul de investigaţie, jurnalismul cetăţenesc sau deontologia jurnalistică.

Bob Woodward, jurnalist al cotidianului Washington Post, devenit celebru după dezvăluirea afacerii "Watergate", care a condus la demisia preşedintelui american Richard Nixon, va susţine cursul video despre jurnalism de investigaţie.

Prezentatoarea postului TV CBS, Katie Couric, le va da utilizatorilor interesaţi câteva ponturi pentru interviuri reuşite, în timp ce Ariana Huffington, co-fondator al site-ului de informaţii Huffington Post, va vorbi despre jurnalismul cetăţenesc.

De asemenea, în cadrul aceluiaşi proiect, Nicholas Kristof, editorialist al ziarului New York Times, va prezenta în cadrul unui curs video sfaturi pentru corespondenţii din zone de conflict.

Reprezentanţii You Tube, proprietate a companiei Google, îi invită totodată pe jurnaliştii care vor folosi pagina "Reporterscenter" să publice pe platformă propriile lor videoclipuri pentru a partaja cunoştinţele lor cu alţi jurnalişti din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici