Zeci de persoane şi-au luat rămas bun, joi, de la Gheorghe Dinică - GALERIE FOTO

Zeci de persoane, admiratori, apropiaţi şi foşti colaboratori, printre care s-au numărat actriţa Oana Pellea şi regizorul Mircea Daneliuc, şi-au luat rămas bun de la actorul Gheorghe Dinică, joi, la Biserica Icoanei din Capitală, unde se află depus trupul neînsufleţit al acestuia.

135 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane şi-au luat rămas bun, joi, de la Gheorghe Dinică - GALERIE FOTO

Zeci de persoane şi-au luat rămas bun de la Gheorghe Dinică, joi, la Biserica Icoanei din Capitală (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Zeci de copii şi tineri au adus flori şi au aprins o lumânare în memoria maestrului.

La slujba de pomenire de la Biserica Icoanei din Capitală, care a început la ora 18.00, au fost prezente, printre alţii, Ruxandra Ion, Managing Director Promance International, şi actriţa Carmen Tănase.

Cei care vor să-şi ia rămas bun de la actor o mai pot face joi, până la ora 22.00, accesul publicului fiind interzis după acea oră în Biserica Grădina Icoanei.

Tot în cursul zilei de joi, Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, împreună cu o delegaţie oficială a Republicii Populare Chineze, i-au adus un ultim omagiu marelui actor dispărut.

Delegaţia districtului Chongwen, Beijing, din Republica Populară Chineză, aflată în vizită oficială în România în această perioadă, a aflat despre dispariţia maestrului Gheorghe Dinică şi şi-a exprimat dorinţa de a fi alături de familia îndurerată. Delegaţia chineză, alături de primarul Neculai Onţanu au depus o coroană de flori la Biserica Icoanei, unde se află depus corpul neînsufleţit al marelui actor român.

Mitzura Arghezi a adus o coroană din partea lui Corneliu Vadim Tudor.

În faţa bisericii erau depuse zeci de coroane, trimise de prieteni, instituţii şi personalităţi publice, precum preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc, a cărui coroană era semnată "Prim Ministru al României", Federaţia Română de Fotbal şi Mircea Geoană.

Un ultim omagiu a mai fost adus maestrului Gheorghe Dinică şi de actorii Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu, Eugen Cristea şi Iarina Demian.

Actorul Gheorghe Dinică - internat din data de 22 octombrie în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti - a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 75 de ani.

Trupul neînsufleţit al actorului se află depus la Biserica Icoanei din Capitală, urmând ca vineri să fie adus în foaierul Teatrului Naţional Bucureşti, între orele 9.00 şi 13.00.

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor, lângă mormântul Mariei Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici