Ziarul Financiar, la 13 ani: Suntem şi vom continua să fim Prima pagină în afaceri

Pe 17 noiembrie 1998 a apărut primul număr din Ziarul Financiar, o publicaţie prin care Adrian Sârbu, proprietarul ei, spera să dea o voce business-ului din România care încerca să-şi facă loc într-o economie dominată de stat, de neîncrederea în viitor şi în propria şansă.

146 afișări
Imaginea articolului Ziarul Financiar, la 13 ani: Suntem şi vom continua să fim Prima pagină în afaceri

Ziarul Financiar, la 13 ani: Suntem şi vom continua să fim Prima pagină în afaceri

În acei ani, oamenii de afaceri se luptau cu o economie cenuşie, cu o guvernare care nu-şi găsea un reper şi, mai mult decât atât, încercau să traverseze criza rusească ce se abătuse asupra Europei şi lovise în plin toate business-urile din România.

Când minerii mai aveau puţin şi ajungeau în Bucureşti, când creşterea dolarului faţă de leu năruise multe bilanţuri, când preşedintele Constantinescu se lupta cu propria coaliţie de guvernare, când investitorii străini nici nu ştiau unde este Bucureştiul, nimeni nu a crezut că o astfel de publicaţie va avea succes. Pentru simplul fapt că nu erau îndeajuns de multe ştiri de business şi cititori.

Ziarul Financiar şi-a propus de atunci să aibă o retorică pozitivă şi să scoată în evidenţă lucrurile care se fac în România şi mai puţin pe cele care nu se fac.

Lansarea Ziarului Financiar a avut loc în Sala de marmură a Băncii Naţionale, "naşul" fiind chiar guvernatorul Mugur Isărescu.

ZF a fost lansat având la conducere doi englezi care veniseră de la Financial Times - Joe Cook şi David Short.

Dacă în primii ani publicaţia şi-a căutat direcţia, oscilând între economic, social, politic, cultură şi chiar sport, după 2001 a urmat o schimbare radicală în care partea economică a învins.

Ne-am luptat să găsim ştiri pozitive, investitori care priveau înainte, patroni care aveau un plan, o idee, o viziune şi încercau să le transforme în realitate şi executivi care învăţau din mers cum se conduce o companie. Am crescut împreună cu o generaţie de manageri, de proprietari de afaceri, de bancheri, de avocaţi, de investitori români şi străini.

Citeşte mai multe despre Ziarul Financiar pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici