Zilele Filmului de Limbă Spaniolă, între 8 şi 14 octombrie, la Cinema Studio - VIDEO

"Liniştea de dinainte de Bach", în regia lui Pere Portabella, deschide seria de 11 producţii din cadrul Zilelor Filmului de Limbă Spaniolă, un eveniment care se va desfăşura între 8 şi 14 octombrie la Cinema Studio din Capitală, potrivit Institutului Cervantes.

164 afișări
Imaginea articolului Zilele Filmului de Limbă Spaniolă, între 8 şi 14 octombrie, la Cinema Studio - VIDEO

Zilele Filmului de Limbă Spaniolă, între 8 şi 14 octombrie, la Cinema Studio (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Noua ediţie a Zilelor Filmului de Limbă Spaniolă prezintă, de-a lungul unei săptămâni, 11 producţii cinematografice din ultimul deceniu, realizate în Spania sau America de Sud, câştigătoare a numeroase distincţii, de la Premiile Goya la Premiul Criticii în cadrul Festivalului de la Cannes.

Poveşti despre muzicieni de altădată, emigranţi, periferii ale marilor oraşe, suflete în căutarea dragostei neîmplinite sau copii în pragul unor experienţe limită se regăsesc în selecţia de pelicule din acest an ce trasează un tablou complex al direcţiilor cinematografice din lumea hispanofonă.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 8 octombrie, la ora 19:00, cu proiecţia filmului "Liniştea de dinainte de Bach", de Pere Portabella. La eveniment vor participa criticul de film Magda Mihăilescu, membru în consiliul de conducere al Uniunii Cineaştilor, şi Juan Carlos Vidal, directorul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Peliculele fac parte din Filmoteca Ministerului de Afaceri Externe şi Cooperare al Spaniei. Toate filmele sunt prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Cineaştilor din România, cu sprijinul Filmotecii Ministerului de Afaceri Externe şi Cooperare al Spaniei, New Multimedia Solutions şi FunDeal.ro.

Biletele se vor pune în vânzare la Cinema Studio începând de luni, 4 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici