Ziua Francofoniei este sărbătorită la sediul ONU din New York

Evenimentul de diplomaţie culturală "La Soirée de la Francophonie" are loc miercuri, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York.

161 afișări
Imaginea articolului Ziua Francofoniei este sărbătorită la sediul ONU din New York

Ziua Francofoniei este sărbătorită la sediul ONU din New York

În cadrul evenimentului, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, doi artişti de origine română vor fi protagoniştii a două manifestări artistice, una din domeniul artelor vizuale şi cealaltă muzicală.

Mai întâi, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie a artistului Roberto Dutesco. Expoziţia va cuprinde o serie de şase fotografii alb-negru, de mari dimensiuni (1,2 x 1,2 m), pe care artistul a dedicat-o "Coloanei fără sfârşit" a lui Brâncuşi. A doua parte a evenimentului va consta în recitalul de muzică clasică susţinut de violoncelista şi soprana Ariana Arcu, acompaniată la pian de Yayoi Ikawa.

Roberto Dutesco (n. 1961, Bucureşti), cetăţean canadian stabilit la New York, este un artist plurivalent: fotograf, poet şi cineast. El a devenit cunoscut pe plan internaţional prin proiectele sale artistice cu fotografii ale cailor sălbatici de pe Sable Island (insulă canadiană din Oceanul Atlantic), precum şi ca autor al filmului documentar de lung-metraj "Pe urmele cailor sălbatici".

Ariana Arcu (n. 1976, Cluj-Napoca) a început studiul violoncelului la vârsta de 7 ani, în oraşul natal. A absolvit Conservatorul "George Enescu" din Bucureşti, după care a obţinut o diplomă de master şi una de doctor la University of Alabama, din Huntsville, SUA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici