Ziua Minorităţilor Naţionale. Ministerul Culturii a lansat un amplu proiect dedicat romilor

  • Ministerul Culturii a lansat un amplu proiect dedicat romilor cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale.
  • Sâmbătă, se desfăşoară mai multe evenimente.
238 afișări
Imaginea articolului Ziua Minorităţilor Naţionale. Ministerul Culturii a lansat un amplu proiect dedicat romilor

Ziua Minorităţilor Naţionale. Ministerul Culturii a lansat un amplu proiect dedicat romilor

Reprezentanţii Ministerului Culturii susţin că protejarea patrimoniului cultural, inclusiv a celui care aparţine minorităţilor naţionale, reprezintă o prioritate a instituţiei.

„În acest an se împlinesc 29 de ani de la adoptarea «Declaraţiei cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice», de către Adunarea Generală a ONU, un instrument pentru apărarea drepturilor minorităţilor naţionale. Diversitatea, în cultură, trebuie să reprezinte un factor de coeziune şi un izvor de creativitate în ceea ce priveşte creaţia artistică. Este esenţial să reiterăm angajamentul de toleranţă pentru toţi semenii şi importanţa minorităţilor pentru un stat, mai ales din perspectiva culturii”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Cu ocazia Zilei Minorităţilor Naţionale, Ministerul Culturii a lansat cel mai important proiect cultural dedicat revitalizării patrimoniului minorităţii rome din România. Acesta beneficiază de un buget total de peste 1,3 milioane euro şi se va derula pe parcursul a 24 de luni, începând cu 1 ianuarie 2022.

Totodată, sâmbătă, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” găzduieşte evenimentul de diplomaţie publică dedicat Zilei Minorităţilor Naţionale, care se desfăşoară în incinta muzeului, între orele 11:00-15:00. În cadrul evenimentului sunt prezentate filmele documentare şi o expoziţie de desene şi picturi ale copiilor de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri". În plus, pe parcursul zilei, pe scena Sălii Victor Ion Popa, evoluează ansambluri aparţinând diverselor etnii, anunţă reprezentanţii Ministerului Culturii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici