10 ani de creştere şterşi într-o lună. SUA a ajuns la 20 de milioane de şomeri din cauza crizei, record din 1930 încoace

  • 20 de milioane de oameni şi-au depus actele pentru şomaj în SUA, de la începutul crizei COVID-19
  • Este cea mai mare criză de la Marele Crah din 1930
  • Preşedintele Donald Trump este aşteptat să anunţe redeschiderea economiei
5507 afișări
Imaginea articolului 10 ani de creştere şterşi într-o lună. SUA a ajuns la 20 de milioane de şomeri din cauza crizei, record din 1930 încoace

10 ani de creştere sterşi în o lună. SUA a ajuns la 20 de milioane de şomeri din cauza crizei, record din 1930 încoace

În doar o lună, criza iscată de pandemia de coronavirus a şters 20 de milioane de locuri de muncă, "construite" în decursul a un deceniu, scrie BBC. Analiştii economici spun că de la Marele Crah din 1930 cifrele nu au înregistrat astfel de valori.
 
Până astăzi, 20 de milioane de americani şi-au depus actele de şomaj, după ce au rămas fără locuri de muncă, urmare a închiderii economiei.
 
Cu toate acestea, economiştii speră că cifrele se vor ameliora odată cu redeschiderea businessurilor mici, dar şi cu pomparea celor 2.000 de miliarde de dolari în economia americana, după "ok-ul" dat în Senat.
 
Donald Trump este aşteptat să anunţe noi măsuri privind redeschiderea economiei începând cu data de 1 mai.
 
Circa 80.000.000 americani ar putea primi cecuri de 1.200$ per adult şi 500$ per copil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici