100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizare în sănătate

Au fost aprobate 94 de cereri de finanţare pentru digitalizarea unor instituţii cruciale din sistemul central de sănătate publică, inclusiv pentru Ministerul Sănătăţii, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

215 afișări
Imaginea articolului 100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizare în sănătate

100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizare în sănătate

„Transformarea digitală a sistemului de sănătate din România urmează o strategie foarte clară, elaborată împreună cu experţi şi specialişti din cadrul OMS. Este util să învăţăm din experienţa celor care au transformat, cu succes, sisteme de sănătate publică din Uniunea Europeană prin digitalizare”, spune ministrul Rafila.

Pentru cele 94 de cereri de finanţare aprobate pentru digitalizarea unor instituţii cruciale din sistemul central de sănătate publică, inclusiv pentru Ministerul Sănătăţii, vor fi direcţionate 100 de milioane de euro, fonduri PNRR.

Obiectivul investiţiei este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanţă a datelor pentru a aborda calitatea datelor şi schimbul eficient al acestora în cadrul diferitelor instituţii administrative, unităţi sanitare, furnizori de servicii, pacienţi.

„Având în vedere cele menţionate se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea instituţiilor din domeniul sănătăţii prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicaţii, şi echipamente conexe, inclusiv licenţe), migrarea de date către noi sisteme şi infrastructuri, dezvoltare de aplicaţii informatice aferente, dar şi prin instruirea personalului tehnic la nivel local. Instituţiile din domeniul sanitar aflate în zone defavorizate vor avea prioritate în ceea ce priveşte alocarea de fonduri”, spun rerpezentanţii MS.

Beneficiarii eligibili sunt reprezentaţi de: Direcţiile de sănătate publică judeţene (inclusiv cea a municipiului Bucureşti), Serviciile de ambulanţă judeţene (inclusiv Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov), Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Medicină Sportivă, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau”, Agenţia Naţională de Transplant, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Institutele de medicina legală, Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog Bucureşti, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Ministerul Sănătăţii

Alocarea totală a prezentului apel pentru „Digitalizarea instituţiilor cu atribuţii în domeniul sanitar aflate în subordinea MS” este de 496.380.000 lei (fără TVA), echivalentul a 100.000.000 euro (fără TVA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici