102 bănci din SUA au dat faliment în 2010

Autorităţile americane au pus sechestru pe încă şase bănci în ultima săptămână, numărul instituţiilor de credit din SUA care au dat faliment de la începutul anului urcând astfel la 102, pragul de 100 fiind atins cu trei luni mai repede decât anul trecut.

39 afișări
Imaginea articolului 102 bănci din SUA au dat faliment în 2010

102 bănci din SUA au dat faliment în 2010 (Imagine: Montaj Foto)

Falimentele din sectorul bancar american se vor intensifica în acest trimestru, sub presiunea portofoliilor uriaşe de credite neperformante, multe legate de piaţa imobiliară comercială.

Cele şase bănci închise în această săptămână sunt mici, cea mai mare dintre acestea având active de numai un miliard de dolari, iar cea mai mică de 32,6 milioane de dolari.

Autorităţile americane estimează că, după valorificarea activelor, costul suportat de stat pentru asigurarea depozitelor constituite la cele şase instituţii de credit va fi de 394 milioane de dolari.

Fondul american de garantare a depozitelor populaţiei oferă asigurare pe maximul 250.000 de dolari per depozit în cazul falimentului unei bănci.

Deficitul fondului este estimat la 60 miliarde de dolari pe perioada 2010-2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici