2.000 de joburi în Turism şi în HoReCa aşteaptă să fie ocupate la nivel naţional

  • Angajatorii din turism se străduiesc să-şi completeze necesarul de angajaţi.
  • Recrutările din industria ospitalităţii rămân constante şi în vârful sezonului estival.
  • Oferta de joburi a crescut cu 15% comparativ cu vara lui 2022, în contextul creşterii numărului de turişti.
285 afișări
Imaginea articolului 2.000 de joburi în Turism şi în HoReCa aşteaptă să fie ocupate la nivel naţional

În plin sezon estival, operatorii din industria ospitalităţii continuă să facă recrutări pentru a acoperi necesarul de angajaţi.

Pe bestjobs sunt disponibile aproximativ 2.000 de posturi în Turism şi HoReCa, la nivel naţional, cu 15% mai multe decât anul trecut.

O accelerare a turismului pe plan local este confirmată şi de cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică, care arată că numărul străinilor care au vizitat ţara noastră în mai 2023 era cu 13% mai mare decât în 2022, indicând un sezon turistic mai activ.

„La trei ani de la criza puternică de personal ce a afectat Turismul şi HoReCa, observăm că angajatorii se străduiesc să-şi completeze necesarul de angajaţi, motiv pentru care şi avem în prezent un număr atât de mare de posturi deschise în aceste domenii. Foarte mulţi dintre ei apelează la muncitori din afara spaţiului european, atât pentru forţa de muncă disponibilă, cât şi datorită posibilităţii de a acoperi mai eficient nevoile salariale. Această soluţie plasează aceste domenii în topul celor care atrag angajaţi non-UE în număr mare, alături de Construcţii, Producţie şi Transporturi”, spune Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Cea mai mare parte a ofertei de joburi este concentrată în regiunile cu trafic turistic intens, cum ar fi staţiunile de la mare şi munte, dar şi Capitala României.

Joburile specifice sezonului estival au atras în luna iulie 25.000 de aplicări. Cele mai multe CV-uri au fost depuse pentru posturile de operator recepţie, unde oferta salarială este cuprinsă între 450 şi 600 euro, ospătar, care poate câştiga aproximativ 500 de euro, în medie, fără bacşiş, shaormar, cu un salariu cuprins între 450 şi chiar 700 euro net, agent turistic, 800-1.200 euro lunar şi administrator pensiune turistică, aproximativ 1.000 euro net lunar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici