250 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor fi concediaţi

Un număr de 250 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor primi, luni, deciziile de desfacere a contractelor individuale de muncă, în baza programului de disponibilizare de personal din acest an, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Daniel Burlan.

16 afișări
Imaginea articolului 250 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor fi concediaţi

250 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia vor fi concediaţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto/ Radu Vioreanu)

Conform directorului Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), cei mai mulţi dintre disponibilizaţi, peste 90%, sunt persoane care vor intra în programul de prepensionare întrucât mai au cel mult doi ani până la îndeplinirea vârstei de pensionare.

În această perioadă, persoanele respective vor beneficia, pe lângă plăţile compensatorii oferite de SNLO, şi de ajutorul lunar de şomaj pe care statul îl oferă în asemenea situaţii.

SNLO va rămâne, în urma acestui proces de restructurare, cu aproximativ 8.300 de angajaţi. Societatea nu este singura care recurge la astfel de măsuri, la începutul anului Ministerul Economiei anunţând că peste 3.500 de angajaţi din industria minieră vor fi disponibilizaţi în 2010.

Şi la complexurile energetice Turceni şi Rovinari un număr de 370 de salariaţi au primit, săptămâna trecută, deciziile de desfacere a contractelor de muncă.

Complexurile energetice şi SNLO au fost incluse de Guvern în viitoarea companie energetică Electra, companie din care mai fac parte Nuclearelectrica, dar şi o parte din Hidroelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici