3TS Cisco Growth a cumpărat un pachet minoritar din acţiunile InternetCorp

InternetCorp a anunţat, miercuri, că fondul de investiţii 3TS Cisco Growth a cumpărat un pachet minoritar din acţiunile firmei, prezentă pe piaţa online media.

37 afișări
Imaginea articolului 3TS Cisco Growth a cumpărat un pachet minoritar din acţiunile InternetCorp

3TS Cisco Growth a cumpărat un pachet minoritar din acţiunile InternetCorp (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Valoarea tranzacţiei şi dimensiunea pachetului de acţiuni preluat de fondul de investiţii nu sunt specificate în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Ziarul Financiar a anunţat marţi, 10 noiembrie, citând surse din piaţă, că 3TS Cisco Growth a achiziţionat 25% din acţiunile InternetCorp, pentru aproximativ 2 milioane de euro.

Contactată de MEDIAFAX, Cristina Nistor, marketing specialist în cadrul InternetCorp, a declarat că valorile nu pot fi, deocamdată, prezentate, menţionând însă că informaţiile publicate de Ziarul Financiar sunt apropiate de realitate.

"InternetCorp completează foarte bine portofoliul actual al 3TS Cisco Growth Fund, ţinând seama de interesul fondului pentru companiile de dimensiune mică şi medie din sectoarele de tehnologie, media şi comunicare din centrul şi estul Europei. România este a doua mare ţară membră a Uniunii Europene din zona central-estică, zonă care se caracterizează printr-un trend dinamic al utilizării internetului", a declarat, în comunicat, József Kövér, partener 3TS Capital Partners.

InternetCorp are un portofoliu format din 14 pagini de internet, din categoriile business, ştiri şi stil de viaţă, cele mai vizitate fiind wall-street.ro, 9am.ro, kudika.ro, yuppy.ro şi garbo.ro.

Conform companiei, are peste două milioane de vizitatori unici pe lună în reţea şi deţine o cotă de peste 10% din piaţa e-advertising din România.

InternetCorp a fost fondata în 2005, iar acţionarii au fost companiile Depracell Limited, Ressaniaco Limited şi Arnaka Limited, firme înregistrate în Cipru, fiecare cu câte o treime din capital, conform datelor publicate în Reghistrul Comerţului.

În spatele acestor firme se află Liviu Dumitraşcu şi Daniel Tătar, care deţin şi site-ul de recrutare Ejobs, şi Mihai Seceleanu, CEO-ul companiei.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,7 mil. lei, un profit de aproape 572.000 lei şi 51 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici