40 de milioane de licenţe Windows 8 vândute de Microsoft. Rezultatul îl surclasează pe cel pentru Windows 7

Microsoft a vândut 40 de milioane de licenţe Windows 8 în prima lună de la lansare, potrivit unuia dintre şefii diviziei responsabile de sistemul de operare, ritmul fiind mai bun decât la lansarea Windows 7, în urmă cu trei ani.

213 afișări
Imaginea articolului 40 de milioane de licenţe Windows 8 vândute de Microsoft. Rezultatul îl surclasează pe cel pentru Windows 7

40 de milioane de licenţe Windows 8 vândute de Microsoft. Rezultatul îl surclasează pe cel pentru Windows 7 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cifra vânzărilor reprezintă un început solid dar nespectaculos pentru sistemul de operare proiectat să concureze dominaţia Google şi Apple pe piaţa dispozitivelor mobile, potrivit CNBC.

Şeful de marketing şi finanţe al diviziei Windows, Tami Reller, nu a comparat rezultatele Windows 8 cu cele ale Windows 7, dar vânzările ultimului sistem de operare, lansat pe 26 octombrie, par să fi depăşit rezultatul pentru o lună al Windows 7, care a înregistrat vânzări uşor peste 60 de milioane de unităţi în primele zece săptămâni de la lansare.

Reller nu a oferit, de asemenea, date despre numărul vânzărilor de sisteme de operare independente comparativ cu upgrade-urile realizate de clienţi anteriori, dar a sugerat că o mare parte a creşterii vine din upgrade-uri.

Un upgrade la Windows 8 costă 40 de dolari, faţă de 70 de dolari pentru achiziţia versiunii independente.

O parte importantă din vânzări a fost asigurată de achiziţiile producătorilor de PC-uri.

Potrivit firmei de cercetare StatCounter, circa 1% din 1,5 miliarde de utilizatori de computere au instalat Windows 8.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici