UE avertizează Microsoft să includă mai multe opţiuni de browsere în Windows 8

Comisia Europeană a avertizat miercuri Microsoft să includă mai multe opţiuni de browsere, pe lângă Internet Explorer, în sistemul de operare Windows 8, pentru a evita un nou conflict antitrust, a declarat comisarul pentru Concurenţă Joaquin Almunia.

121 afișări
Imaginea articolului UE avertizează Microsoft să includă mai multe opţiuni de browsere în Windows 8

UE avertizează Microsoft să includă mai multe opţiuni de browsere în Windows 8

Autorităţile europene antitrust au trimis Microsoft, care va pune în vânzare Windows 8 peste două zile, obiecţii oficiale, întrucât compania nu a respectat un acord pentru închiderea unei investigaţii anterioare, potrivit căruia trebuie să permită utilizatorilor să îşi aleagă browserul de Internet.

"Am prezentat obiecţii Microsoft, în legătură cu Windows 8. Dacă un utilizator decide să opteze ca browserul principal să fie altul decât Internet Explorer, nu ar trebui să fie vreun avertisment în Windows sau confirmări din partea utilizatorului. Aşteptăm ca Microsoft să rezolve problemele", a spus Almunia.

Microsoft a fost deja amendată cu 1,68 miliarde de euro în investigaţii antitrust ale UE, din care 899 milioane de euro pentru că nu a respectat cerinţa de a partaja date cu firmele concurente.

Grupul a acceptat în 2009 să ofere acces browserelor rivale în sistemul Windows, în cadrul unui acord cu autorităţile europene. În decembrie 2011, Microsoft a dat asigurări UE că îşi respectă angajamentele.

Obiecţiile făcute miercuri de Comisia Europeană reprezintă un pas către posibile noi amenzi împotriva Microsoft, pentru că nu îşi respectă angajamentul să pună la dispoziţia utilizatorilor mai multe browsere, pe lângă Internet Explorer.

Un purtător de cuvânt al Microsoft din Bruxelles, Robin Koch, a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Almunia privind Windows 8, dar a spus că grupul "ia foarte în serios" preocupările Comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici