72% din investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au un portofoliu mediu de aproape 4.000 de euro

Un procent de 72% din investitorii de la bursa de la Bucureşti au un portofoliu mediu de circa 3.900 de euro, în timp ce 26% au în medie 211.000 de euro în cont, arată cele mai recente date ale Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI), cele din iunie 2021.

531 afișări
Imaginea articolului 72% din investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au un portofoliu mediu de aproape 4.000 de euro

72% din investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au un portofoliu mediu de aproape 4.000 de euro

Restul de circa 1,4% sunt investitori necompensabili, adică în afara plafonului de 20.000 de euro, în principal instituţionali.

„4.000 de euro este un portofoliu de început foarte bun, reprezintă echivalentul a câteva salarii medii pe economie. La început suma nu este importantă, mai important este ca românii să facă acest prim pas al deschiderii de conturi pe bursă pentru a testa investiţiile şi a-şi face un obicei din a economisi şi investi regulat sume mici de bani“, spune Adrian Cojocar, director general adjunct al Patria Asset Mana­gement.

Spre comparaţie, în iunie 2020 circa 76% din investitori aveau 3.980 de euro în medie în portofoliu şi 21,6% circa 233.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici