A fost lansat programul Prima conectare. Sprijin pentru branşarea la reţelele de apă şi canalizare

Ministerul Mediului Tánczos Barna a anunţat că marţi a fost lansat programul Prima conectare, prin care populaţia cu venituri mici va fi sprijinită să se branşeze la reţelele de apă şi canalizare.

1763 afișări
Imaginea articolului A fost lansat programul Prima conectare. Sprijin pentru branşarea la reţelele de apă şi canalizare

A fost lansat programul Prima conectare. Sprijin pentru branşarea la reţelele de apă şi canalizare

Potrivit ministrului Mediului, programul face parte din investiţiile şi reformele asumate în PNRR privind gestionarea sustenabilă a apei.

Programul derulat de AFM are un buget de 168 milioane de euro şi va permite conectarea la sistemele de apă şi canalizare existente pentru peste 88.400 de gospodării.

„Este un sprijin consistent pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri reduse, care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie. Începând de astăzi, operatorii de servicii de utilităţi publice, în parteneriat cu administraţiile locale, pot depune cereri de finanţare pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi apă uzată”, a declarat Tánczos Barna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici