A început demolarea chioşcurilor amplasate ilegal pe plajă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că 15 chioşcuri amplasate ilegal pe plajă au fost demolate, iar alte 24 sunt în curs de desfiinţare, acţiunile de acest fel urmând să continue în perioada următoare.

15 afișări
Imaginea articolului A început demolarea chioşcurilor amplasate ilegal pe plajă

A început demolarea chioşcurilor amplasate ilegal pe plajă (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Construcţiile de pe litoral sunt verificate de o comisie, condusă de prefectul Constanţei, Claudiu Palas, care include, printre alţii, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului Teritorial în Construcţii şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit ministrului Elena Udrea, comisia a întreprins măsuri fără precedent în ultimii 20 de ani pe litoral.

"În primul rând s-au stocat construcţiile ilegale, iar la ora actuală pe litoral nu se mai construieşte nimic ilegal. Se află în derulare şi o acţiune de inventariere a tuturor construcţiilor de pe litoral, pentru că nimeni nu ştie care sunt ilegale sau nu", a spus Udrea.

Ea a adăugat că demolările vor continua. Pentru circa 100 de clădiri au fost cerute autorizaţiile de construire, iar în cazul altora se caută încă proprietarii.

Udrea a mai spus că sunt situaţii în care membrii comisiei sunt ameninţaţi cu telefoane care vor fi date la Bucureşti.

"Pentru cei care cred că pot da telefoane care să împiedice demolările, există un singur număr de telefon la care pot suna şi acela este al meu. Dacă vor continua să ameninţe, vom sesiza organele statului", a spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici