A murit Glock, fondatorul companiei care produce arme de foc

Gaston Glock avea 94 de ani, iar firma a fost fondată în 1963, lângă Viena.

433 afișări
Imaginea articolului A murit Glock, fondatorul companiei care produce arme de foc

A murit Glock, fondatorul companiei care produce arme de foc

Gaston Glock, fondatorul companiei care a produs pistolul care îi poartă numele, a murit la vârsta de 94 de ani. Acest lucru a fost anunţat de compania fondată în 1963, lângă Viena, a cărei activitate a fost extinsă în întreaga lume, având inclusiv o sucursală în SUA, din 1985.

Pistoalele Glock sunt folosite de forţele de poliţie şi forţele militare din diferite ţări, precum şi de persoane fizice. Arma este semnificativ mai uşoară, mai ieftină şi mai fiabilă decât modelele disponibile la momentul creării sale.

Fondatorul „nu numai că a revoluţionat lumea armelor de calibru mic în anii 1980, dar a şi reuşit să stabilească marca Glock ca lider global în sectorul armelor de mână”, se scrie pe site-ul companiei.

Glock-ul în diferite modele a fost folosit de militari, personal de securitate, proprietari de arme şi criminali din întreaga lume.

Succesul său a fost cimentat de cultura pop americană şi de apariţiile în filme de succes de la Hollywood, inclusiv The Matrix Reloaded.

În ciuda popularităţii creaţiei sale, Glock a fost descris ca un miliardar retras, care şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului pe o proprietate din Austria aflată pe malul unui lac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici