A murit Hans Rausing, miliardarul care a transformat Tetra Pak într-un gigant global

Hans Rausing, miliardarul suedez care a transformat compania de ambalaje alimentare Tetra Pak într-un gigant global, a murit în vârstă de 93 de ani, anunţă BBC.

2048 afișări
Imaginea articolului A murit Hans Rausing, miliardarul care a transformat Tetra Pak într-un gigant global

A murit Hans Rausing, miliardarul care a creat Tetra Pak

Fiul fondatorului companiei Ruben Rausing, Hans Rausing a condus firma din 1950 până în 1995, când i-a vândut fratelui său partea sa în afacerea familiei.

Averea familiei sale este estimată de Forbes la 12 miliarde de dolari.

În ultimii ani, familia domnului Rausing a fost lovită de scandal, după ce fiul său a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare pentru că nu a raportat moartea soţiei sale.

Tatăl lui Hans Rausing, Ruben, a fondat Tetra Pak, mai târziu Tetra Laval, în Suedia, în 1944. Compania a fost lăudată pentru revoluţionarea comerţului global de ambalaje pentru produse alimentare.

Designul original pentru ambalajele sale inovatoare din carton a fost un tetraedru, de unde numele firmei, dar companiei compania a devenit o forţă la sfârşitul anilor 1960, sub conducerea lui Hans şi a fratelui său Gad.

În anii 1980, fraţii Rausing s-au mutat în Marea Britanie pentru a evita rata mai mare de impozitare în ţara lor de origine.

După ce a părăsit firma familiei în 1995, Hans Rausing, care locuia în Wadhurst, East Sussex, şi-a dedicat o parte din timp filantropiei, donând peste1 miliard de lire sterline pentru inovaţie şi cercetare în medicină, drepturile omului, cultură şi mediu.

Fiul său, Hans Kristian Rausing, a fost condamnat în 2012 pentru că nu şi-a îngropat soţia decedată legal şi decent. Acuzaţia a venit după ce poliţia a descoperit cadavrul în descompunere al Evei Rausing, în vârstă de 48 de ani, în casa cuplului din Belgravia, în centrul Londrei.

Poliţia a găsit femeia, mamă a patru copii, moartă de două luni, sub o grămadă de haine şi sacoşe, în timpul unei percheziţii, după arestarea lui Hans Kristian Rausing, sub suspiciunea posesiei de droguri.

Taguri:
tetrapak,
fondator,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici