A treia mare bancă din SUA a anunţat pierderi de 1,5 miliarde de dolari

JP Morgan Chase a consemnat pierderi de circa 1,5 miliarde dolari în trimestrul în curs, întrucât a treia mare bancă americană a continuat să fie afectată de condiţiile nefavorabile din sectorul de creditare şi de lichiditatea mai redusă, potrivit unui document adresat autorităţilor de reglementare.

28 afișări
Imaginea articolului A treia mare bancă din SUA a anunţat pierderi de 1,5 miliarde de dolari

A treia mare bancă din SUA a anunţat pierderi de 1,5 miliarde de dolari

Condiţiile de tranzacţionare "s-au deteriorat în mod considerabil" în trimestrul al treilea comparativ cu perioada aprilie-iunie.

JPMorgan deţinea, la 30 iunie, credite riscante şi datorii neconsolidate de 16,3 miliarde de dolari, potrivit documentului citat.

"Creditele riscante şi datoriile neconsolidate sunt dificil de protejat în mod eficient şi vor fi necesare noi reevaluări în scădere ale portofoliului compus din aceste active dacă se continuă deteriorarea condiţiilor de pe piaţă", a arătat banca.

La 30 iunie, compania mai avea expunere de 19,5 miliarde de dolari la creditele ipotecare prime şi de tip alt-A (credite mai riscante, acordate persoanelor cu o bonitate ridicată - n.r.), de 1,9 miliarde de dolari la piaţa subprime şi de 11,6 miliarde de dolari la titlurile garantate prin credite ipotecare pentru proprietăţi comerciale.

"Aceste expuneri la creditele ipotecare ar putea fi afectate nefavorabil de înrăutăţirea condiţiilor de pe piaţă, de continuarea deteriorării sectorului locuinţelor şi a activităţii de piaţă", a arătat JP Morgan Chase.

JP Morgan Chase a raportat, în luna iulie, un declin sub aşteptări al câştigurilor, dar a avertizat în privinţa înrăutăţirii condiţiilor de pe piaţa creditelor ipotecare şi a evoluţiei economiei.

Profitul net a scăzut, în primul semestru, cu 51%, la 4,4 miliarde de dolari.

Veniturile s-au diminuat cu 7%, la 35,3 miliarde dolari, comparativ cu 37,9 miliarde dolari în primul semestru de anul trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

Grupul avea la finele lunii iunie active în valoare de 1.775 miliarde dolari, cu 22% mai mult faţă de perioada similară din 2007.

JPMorgan Chase & Co a finalizat, la sfârşitul lunii mai, preluarea, pentru 1,4 miliarde de dolari, a instituţiei financiare concurente Bear Stearns, care a fost în pericol de faliment în urma crizei din sectorul creditelor.

Achiziţia Bear Sterns a implicat costuri de 540 milioane dolari în primul semestru al anului, grupul estimând cheltuieli de încă 500 milioane dolari (după calcularea impozitelor) în semestrul al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici