A zecea ediţie a Simpozionului NucInfo Day 2012 va avea loc la Cernavodă în perioada 11-13 noiembrie

Simpozionul Naţional de Informare a Publicului NucInfo Day 2012 - "Utilizarea paşnică a tehnologiilor nucleare - o şansă pentru viitorul fiecăruia în România" va avea loc în perioada 11-13 noiembrie, la eveniment fiind invitaţi miniştri, oficialităţi locale, specialişti în domeniul energiei nucleare.

218 afișări
Imaginea articolului A zecea ediţie a Simpozionului NucInfo Day 2012 va avea loc la Cernavodă în perioada 11-13 noiembrie

A zecea ediţie a Simpozionului NucInfo Day 2012 va avea loc la Cernavodă în perioada 11-13 noiembrie (Imagine: www.andrad.ro)

Evenimentul este organizat de Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive în colaborare cu Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Râmnicu Vâlcea, Primăria Cernavodă şi Mediafax Group şi va fi găzduit de Primăria Cernavodă, din judeţul Constanţa.

În contextul actual, când domeniul nuclear joacă un rol important pe plan atât intern cât şi internaţional, simpozionul organizat anual şi care a ajuns la ce-a de-a zecea ediţie, vine în întâmpinarea publicului cu informaţii valoroase din acest domeniu.

Tema principală referitoare la utilizarea paşnică a tehnologiilor nucleare, precum şi celelalte subiecte urmează să fie dezbătute în cadrul evenimentului, la care sunt invitaţi speciali ca lectori Daniel Chiţoiu - ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Puiu Haşotti - ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Alexander Bychkov – Director General al Departamentului de Energie Nucleară din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică - AIEA, Gheorghe Hânsă – primar, Primăria Cernavodă, Ion Beiu - primar, Primăria Saligny.

Simpozionul propune un dialog între lectorii invitaţi şi specialiştii de marcă din ţară şi străinătate din domeniul nuclear şi este dedicat, în special, informării publicului cu privire la acţiunile concrete pe care Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive îşi propune să le desfăşoare în viitorul apropiat pentru dezvoltarea domeniului şi implicit pentru o dezvoltare sustenabilă a comunităţilor locale.

În ce stadii de realizare se află proiectele nucleare şi ce beneficii pot aduce acestea societăţii, care este interesul manifestat de sfera politicului pentru utilizarea paşnică a tehnologiilor nucleare şi cum sunt percepute activităţile nucleare din ţara noastră în plan internaţional, precum şi aplicaţiile paşnice ale energiei nucleare în România reprezintă doar o parte din subiectele de dezbatere din cadrul simpozionului.

Simpozionul se desfăşoară pe durata a trei zile. Astfel, duminică, 11 noiembrie, va avea loc deschiderea evenimentului printr-un cocktail de bun venit, apoi luni, 12 noiembrie, începând cu ora 09.00, va avea loc înregistrarea participanţilor, urmată de cuvântările invitaţilor speciali şi sesiuni de dezbateri. În cea de-a doua zi de sesiuni de dezbateri, marţi, 13 noiembrie, începând cu ora 09.30, va fi organizată o masă rotundă intulată "Deşeurile radioactive - o provocare a societăţii moderne", urmată de un workshop cu tema "Implementarea Conceptelor de Participare a Publicului în Managementul Deşeurilor Radioactive".

Simpozionul este organizat de Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive şi urmează să reunească peste 200 de participanţi. Mai multe detalii şi agenda completă a evenimentului NucInfo Day 2012 le puteţi găsi pe website-ul: http://www.agentianucleara.ro/?page_id=1557

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici