AAA Auto nu pregăteşte retragerea din România şi Polonia, dar va analiza această variantă

Distribuitorul ceh de maşini second-hand AAA Auto nu pregăteşte retragerea din România şi Polonia, dar va lua în considerare această posibilitate dacă pierderile celor două divizii vor continua să crească, a declarat pentru MEDIAFAX Cehia purtătorul de cuvânt al companiei, Jaroslav Smutny.

31 afișări
Imaginea articolului AAA Auto nu pregăteşte retragerea din România şi Polonia, dar va analiza această variantă

AAA Auto nu pregăteşte retragerea din România şi Polonia, dar va analiza această variantă (Imagine: Mediafax Foto)

Posibilitatea ieşirii de pe pieţele din România şi Polonia, unde compania înregistrează pierderi, a fost anunţată, luni, de Kamil Ziegler, membru în consiliul de administraţie al AAA Auto.

"Această informaţie a cauzat îngrijorare în ţările respective. Decizia finală nu a fost luată. Domnul Ziegler a vorbit doar la modul ipotetic (...) Decizia în acest caz se va lua în iulie", a spus Smutny.

AAA Auto Group, companie prezentă în în Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia şi România, a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat negativ de 4,9 milioane euro. Compania a vândut anul trecut 79.871 maşini, cu 29% mai mult ca în 2006, în timp ce numărul de centre de vânzare a crescut de la 20 la 45.

În 2008, AAA Auto intenţionează să pună în aplicare un plan de restructurare, care prevede concentrarea pe pieţele profitabile din Cehia şi Slovacia, respectiv reducerea numărului angajaţilor de la 3.834 în prezent la circa 2.500.

Pe piaţa românească, AAA Auto a vândut 484 de maşini în primul trimestru, cu 24,8% sub nivelul de 644 de unităţi consemnat în perioada similară a anului trecut, şi a avut cea mai slabă contribuţie la afacerile grupului. În 2007, vânzările companiei au totalizat 2.641 de maşini în România, comparativ cu 3.121 de unităţi în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici