Acceleratorul InnovX-BCR a selectat 7 start-up-uri pentru a fi promovate în faţa investitorilor

InnovX-BCR, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a selectat şapte companii din România, Moldova, Spania şi Slovacia, din cele 11 start-up-uri prezente în bootcamp în perioada 1 noiembrie-16 decembrie, care vor intra în faza în care vor avea acces lainvestitori şi executivi de top.

176 afișări
Imaginea articolului Acceleratorul InnovX-BCR a selectat 7 start-up-uri pentru a fi promovate în faţa investitorilor

Acceleratorul InnovX-BCR a selectat 7 start-up-uri pentru a fi promovate în faţa investitorilor

„Din cele 11 companii care au fost selectate în programul de accelerare, 7 start-up-uri din patru ţări vor continua să fie susţinute şi promovate în faţa unor potenţiali parteneri şi investitori. Companiile cu cifra de afaceri sau finanţări atrase de peste un milion de euro sunt în căutare de parteneriate, de clienţi noi şi de consolidare a businessului”, spune Ana-Maria Creţu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

Ce şapte start-up-uri selectate sunt: ICS International Cooling Systems (România) – companie specializată în proiectarea şi execuţia de instalaţii de răcire, filtrare şi tratare a apei; Fagura (Moldova) – un fintech ce a creat o platformă P2P lending (investiţii alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia şi lansată în R. Moldova, cu ambiţia de a devenit o bancă digitală; Coinscrap Finance (Spania) - o companie Fintech/Insurtech care oferă micro-servicii de planificare financiară pentru bănci şi companii de asigurări; OLSTRAL (România – producător de piese pentru aviaţie, apărare şi spaţiu, ce are divizii specializate în vânzarea de echipamente avansate de fabricaţie CNC şi soluţii IoT pentru aplicaţii industrial, precum şi echipamente medicale (implanturi ortopedice); Headlight Solutions (România) - compania de IT care furnizează produse şi soluţii tehnologice B2B, care oferă computere ecranate, computere All-in-One, terminale self-service, sisteme de conferinţă sau software elaborat; Fibercon (România) - producător de cabluri pentru fibră optică şi STEMI (Slovacia)– companie care creează instrumente pentru paramedici şi medici profesionişti care gestionează pacienţii în cele mai sensibile cazuri de atac de cord, accident vascular cerebral şi traumatisme.

Companiile vor participa la Elevator Pitch, în faţa echipei de management BCR, şi la Demo Day, pitch în faţa unor potenţiali investitori.

„În 2021 InnovX-BCR a accelerat 45 de start-up-uri, depăşind 110 companii în ultimii trei ani. Am început înscrierile pentru programele de anul acesta şi avem în plan să accelerăm două grupe de start-up-uri a câte circa 20 de companii şi vom iniţia o grupă de investitori, antreprenori români care doresc să formeze VC-uri care să susţină mai departe idei de tehnologie Create în România”, adaugă Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft,Startup Grind, Mindspace şi MIT CEE Forum. BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici